Vegetariánství 10. 4. 2024 | Ing. Barbora KaráskováIng. Barbora Karásková

Cottage bábovičky s příchutí nivy

Hledáte recept na plnohodnotnou, zdravou svačinku, která je zároveň vhodná na cesty? Tak jste ho právě našli. Tyto bábovičky vás zaujmou nejen svým roztomilým vzhledem, ale také lákavými barvami a famózní chutí.

Cottage bábovičky s nivou
Foto: Pavla Vomastková

Díky pevné konzistenci jsou tyto bábovičky vhodné jako svačina do práce, nebo si je můžete sbalit s sebou na výlet. Stejně tak si na nich můžete ale pochutnat při společné domácí pohodičce s dětmi, neboť jsou skvělé jak za studena, tak za tepla. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení, zaručeně vás nadchne.

Tip: Pokud nemáte formy na bábovičky, použijte formičky na muffiny, nebo jen muffinové košíčky.

Ingredience: 6 porcí

cottage light 200 g 
jemné ovesné vločky 50 g 
vejce 2 ks 116 g 
niva fit 30 % 15 g 
čerstvá červená paprika 30 g 
polníček 20 g 
sušená rajčata 15 g 
čerstvá bazalka 10 g 
pepř 2 g 
kypřicí přášek 2 g 
kokosový olej  2 g 

Postup

  1. K rozmixovanému sýru cottage přidáme ostatní surovinyCottage dáme do mísy a rozmixujeme tyčovým mixérem do středně hladké konzistence.
  2. Zeleninu (papriku a sušená rajčata) očistíme, nakrájíme na velmi drobné kostičky a přidáme k rozmixovanému sýru.
  3. Přidáme zbývající suroviny, tedy rozklepnuté vejce, nadrobenou nivu, ovesné vločky, bazalku, polníček, pepř a kypřicí prášek. Veškeré tyto ingredience dobře promícháme.
  4. Formy na bábovičky nebo muffiny vymažeme kokosovým olejem, a poté do nich nalijeme připravenou směs.
  5. Naplněné formičky vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 220 °C přibližně 25 minut.
  6. Po vychladnutí vyjmeme z formiček a hurá na výlet. Nebo na svačinku. 
výživové údaje na porci na 100 g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

6 porcí
energetická hodnota (kcal) kcal  99 129   595 ≤ 110 kcal/porci
bílkoviny g  8,4 10,9  50,6  -
sacharidy g  6,4 8,4  38,6  -
   z toho cukry g 1,2  1,6  7,2  -
tuky g 4,2  5,4  25  -
   z toho   - - - -
   nasycené mastné kyseliny (SFA) g  1,8 2,3  10,6  ≤ 6 g/100 g
   transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,4 g/100 g
vláknina g 1,7  2,2  10  -
sůl g 0,76  0,98  4,54  ≤ 1 g/100 g
přidaný cukr g  0  0  0 ≤ 20 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).



Mohlo by vás také zajímat: