Odborné články
- Brát, J. a kol. Zpráva o zdraví obyvatel hlavního města Prahy. Hygienická stanice hl. města Prahy. 2015
- Brát, J. Význam konzumace řepkového oleje. In: Zemědělec. č. 10/2015. Pp. 31.
- Brát, J. Hladina cholesterolu a mortalita na kardiovaskulární onemocnění. In: Practicus. č. 9-10/2014, ročník 13. Pp 31.
- Dostálová, J. Na co se zaměřit při výběru potravin. Prezentace prof. Jany Dostálové na odborném kurzu České lékařské komory (pořadatel Fórum zdravé výživy), duben 2013.
- Dostálová, J. Kvalita a mýty v oblasti jedlých tuků a olejů. Prezentace prof. Jany Dostálové na 35. tematické konferenci Společnosti pro výživu 25.4.2013
- Brát, J. - Dostálová, J. Správná volba potravin - "Vím, co jím". In: Výživa a potraviny. 1/2012. Pp 12-14.
- Pavlatová, E. Vím, co jím - značka nutričně vyvážené potraviny. In: Potravinářská revue. 7/2011. Pp 9-11.
- Tlukot srdce: Zdravé chutné občerstvení aneb Vím, co jím, 17. 12. 2012
- Rozhovor s prof. Janou Dostálovou Kapra smažte nejlépe na řepkovém oleji, Lidové noviny 19. 12. 2012
- Brát, J. Vliv řepkového oleje na zdraví člověka. Sborník Hluk 2007.
- Brát, J. - Zehnálek, P. - Baranyk, P. Řepkový olej v rámci pestré a vyvážené stravy. Sborník Hluk 2011.
- Brát, J., Skřivan, P., Dostálová, J.. Chléb a pečivo jako součást pestré a vyvážené stravy, XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin 25. - 27. 5. 2015
- Dostálová, J., Brát, J.. Sůl ve výživě člověka a její obsah v potravinách, XLV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin 25. - 27. 5. 2015