Školní svačiny 23. 9. 2024 | Bc. Martina DrtinováBc. Martina Drtinová

Školní svačiny: Nový projekt s praktickými tipy a recepty právě startuje!

Školní rok začal a s ním i každodenní starost o to, co dětem zabalit na svačinu. Jak zajistit, aby děti dostaly do školy svačinu, která je nejen chutná, ale také výživná a podporuje jejich soustředění a energii? Na tento problém se zaměřuje náš nový měsíční projekt Školní svačiny. Čtenáři se mohou těšit na sérii článků, podcast a chutné recepty s jasně definovanými nutričními hodnotami.

Stock photos: Inspiration GP/Shutterstock.com

Co projekt nabízí?

V průběhu následujícího měsíce se budeme věnovat školním svačinám z několika úhlů pohledu. Postupně na našem webu a sociálních sítích (Facebooku a Instagramu) mimo jiné najdete:

  • Informativní články o tom, jaké živiny jsou pro školáky klíčové a jak je správně kombinovat.
  • Podcast s nutriční specialistkou Mgr. Jitkou Tomešovou, DiS., co by správná svačina měla obsahovat, jak se vyhnout nevhodným jídlům, jako jsou fast food či energetické nápoje, a jak postupně zlepšovat stravovací návyky vašich dětí.

Podcast si již nyní můžete poslechnout --> zde

  • Inspirativní recepty na svačiny, kterých jsme připravili hned 8 a každý z nich bude obsahovat nutriční hodnoty a cenový rozpočet, abyste měli přehled o tom, co svým dětem připravujete a kolik to bude stát.
  • Srovnávací posty, v nichž se podíváme na zoubek vhodným a nevhodným svačinám.

Proč jsou školní svačiny důležité?

Správně vyvážená svačina hraje zásadní roli v produktivitě a energii dětí během školního dne. Kvalitní svačina dokáže udržet stabilní hladinu energie, podpořit soustředění, a zabránit tomu, aby děti odpoledne sahaly po nezdravých alternativách. Naopak svačiny složené z cukrů a nezdravých tuků mohou vést ke kolísání energie, zhoršení pozornosti a dlouhodobě přispívat ke zdravotním problémům. Proto je klíčové zaměřit se na to, co dětem do školy balíme.

Zůstaňte s námi

Sledujte náš web a sociální sítě! Čeká vás spousta inspirace a konkrétních kroků, jak můžete dětem připravit svačiny, které budou nejen zdravé, ale i chutné a jednoduché na přípravu!

Zdroj obrázků v textu: Shutterstock.com




Mohlo by vás také zajímat: