Novinky - exotický gyros a tradiční vrabec
Nově pro Vás máme dvě nové populární příchutě, exotičtější kuřecí gyros a tradiční moravský vrabec.
Máte chuť dát si pořádné, zdravé jídlo plné živin? Ale zároveň Vás tlačí čas? Za 6 minut můžete mít na stole skvělá vepřová líčka, nebo třeba kuřecí gyros s bramborem. Jak je to možné? Všechno díky modernímu způsobu vaření „sous-vide“, kdy se maso pozvolna vaří několik hodin za teploty nižší, než je bod varu. Tento způsob přípravy vyniká tím, že maso je dokonale křehké, plné šťávy a uchová si maximum živin.
Nově pro Vás máme dvě nové populární příchutě, exotičtější kuřecí gyros a tradiční moravský vrabec.
Všechny masa sous-vide jsou bez éček a bez lepku. Jednoduše si pak můžete připravit třeba i burger s trhaným vepřovým (viz. www.krahulik.cz/recepty).
Tento kulinářský postup se rozšířil z těch nejluxusnějších restaurací a tenhle zážitek si můžete dopřát i Vy. Jednoduše a za pár minut. Metoda získala jméno z francouzštiny, tedy jazyka těch pravých milovníků dobrého jídla.
Vybraný pokrm se uzavře do vzduchotěsného sáčku a vaří se velmi dlouho a při konstantní nízké teplotě, buď ve vodní lázni, nebo v páře. Není to úplně složité, ale doma si na to troufne málokdo. Navíc, kdo má v dnešní době pár hodin na přípravu oběda, že? Tuhle dlouhou a nudnou práci za Vás převzali mistři kuchaři od nás z Krahulíku.
Krahulík – masozávod Krahulčí patří k nejtradičnějším producentům uzenin v České republice.
S výrobou uzenin jsme v Krahulčí u Telče začali již v roce 1928 a dodáváme jen tu nejvyšší kvalitu. Nově jsme do sortimentu přidali i masa, připravovaná metodou sous-vide. Máme pro to ideální předpoklady: čisté životní prostředí Českomoravské vrchoviny, jedinečné klimatické podmínky pro výrobu trvanlivých salámů s využitím přírodních sušáren, moderní technologie, například sous-vide příprava, i tradiční přístup k řeznickému umění děděný z generace na generaci.