Cílem projektu je edukovat veřejnost o výživě, složení potravin, civilizačních chorobách a jejich prevenci nebo o pohybových aktivitách.
Projekt byl spuštěn v roce 2013 cílem poskytnout veřejnosti nejen teoretické, ale i praktické dovednosti v rámci zdravého životního stylu.
Workshopy jsou vedeny odbornými garanty. V prvním roce byly v Praze realizované čtyři workshopy. Jednalo se o „Chytré nakupování“, které se pro velký zájem třikrát opakovalo . Pod vedením PhDr. Karolíny Hlavaté, Ph.D. se účastníci učíorientovat v informacích na obalech potravin a získávají znalosti z oblasti výživy. Další workshop s názvem „Éčka nejsou strašák“ vede Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc. Zde se důraz klade především na fakt, že „éčka“ nemusí být vždy tak nebezpečná, jak se traduje, a že mnohem důležitější je sledovat nutriční složení potravin, než obsah přidaných látek. V roce 2014 se workshopy začaly pořádat i v jiných městech. Dočkalo se Brno a Ostrava. Nabídka se rozrostla o témata, „Jak poskládat vyvážený jídelníček“, „Dětská strava“ a „Pohyb a strava“. V roce 2015 přibylo další nové téma "Motivace k hubnutí", které mělo veliký úspěch. Psycholožka Mgr. Zuzana Douchová, která tento workshop vedla, se zaměřila převážně na praktické ukázky a úkoly.