Sous vide – moderní metoda zpracování masa
Společnost Krahulík se i přes svůj rozsáhlý sortiment stále soustředí na vývoj nových produktů. Naposledy mu učarovala moderní metoda zpracování masa, metoda Sous vide.
Jedná se o speciální metodu, při níž se nakořeněné maso zavakuuje do varného sáčku a po dobu několika hodin se tepelně upravuje ve varné komoře při teplotě nižší, než je bod varu. Maso je díky tomuto způsobu úpravy křehké a šťavnaté a zachová si původní živiny.
Společnost Krahulík se i přes svůj rozsáhlý sortiment stále soustředí na vývoj nových produktů. Naposledy mu učarovala moderní metoda zpracování masa, metoda Sous vide.
„Zákazníci ocení především snadnou a rychlou přípravu, ale také variabilitu přípravy těchto exkluzivních mas. Během krátké chvíle si totiž maso ohřejete nejen v hrnci ve vodní lázni, ale také troubě, mikrovlnce, nebo na grilu,“ vysvětluje marketingový manažer Dominik Stahorský.
Nová řada mas Sous vide získala ocenění Česká chuťovka 2020:
Soutěž o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka" pomáhá spotřebitelům objevit vynikající, chutné, a hlavně kvalitní české potraviny.
Logo Vím, co jím pomáhá s výběrem potravin vhodných pro zdravý životní styl – umožňuje snadno a vědomě snížit příjem rizikových živin, které souvisí s většinou současných civilizačních onemocnění. Produkt prošel odborným hodnocením a je z hlediska nutričních hodnot vhodný pro zdravý životní styl.
Tradiční výrobce uzenin s více než 90letou historií. Srdce společnosti leží v čistém prostředí Českomoravské vrchoviny, v Krahulčí u Telče, kde pro výrobu uzenin využívají klimatické podmínky, přírodní sušárny, ale i moderní technologie.
Masné výrobky od společnosti Krahulík si za dobu svojí existence našli své místo na stolech mnoha domácností.
Velmi oblíbené jsou krájené salámy s typickým dravcem na obalu, ale také jiné balené uzeniny od fermentovaných klobás přes grilovací sortiment až po tlačenky, jelítka či jaternice.
To se psal rok 1967 a v tehdejším Československu se hledal způsob, jak nahradit nedostatkový Uherák. V Hodicích na Vysočině tak vznikla alternativa pojmenovaná jednoduše po místě svého vzniku – Vysočina. Kousek odtud, ve Studené, byla zase vyvinuta receptura salámu Herkules.
Dnes patří výše uvedené provozy v Hodicích a ve Studené pod křídla společnosti Krahulík-MASOZÁVOD Krahulčí, a.s., která na Váš stůl dodává kompletní uzenářský sortiment již od roku 1928.