Veřejné zdraví souvisí s výživou a zdravím
Studie se zabývá únavou a koncepčním vztahem mezi „únavou a energií“. Zjištění posilují souvislosti s veřejným zdravím, které souvisí s výživou a zdravím. Střevní mikrobiom může mít vliv na to, jací jste. A nejen nyní, ale i v budoucnu. Zjištění naznačují pochopení, co může zdraví střev způsobit a jak se lidé cítí.
Složité vztahy mezi střevními bakteriemi
Studie zkoumala souvislost mezi duševní energií (ME), duševní únavou (MF), fyzickou energií (PE), fyzickou únavou (PF) a střevním mikrobiomem. Studie se zúčastnilo dvacet osob ve věku 31 let, které byly fyzicky aktivní a nebyly obézní. Bakteroidety (45 %) byly pouze negativně korelovány s fyzickou únavou.
Druhý nejpřevažující phylém, Bakterie Firmicutes (43 %), měl členy, kteří korelovali s každým znakem. Bakterie Anaerostipes však pozitivně korelovala s duševní energií a negativně s duševní únavou a fyzickou energií.
Zpracované maso korelovalo s duševní a fyzickou únavou
Strava ovlivňuje složení střevní mikrobioty. Jedna skupina potravin, zpracované maso, korelovala se čtyřmi náladami:
- pozitivně s duševní a fyzickou únavou
- negativně s duševní a fyzickou energií
Se zpracovaným masem koreloval pouze rod Firmicutes Holdemania. To, co jíte, určuje bakterie a mikrobiom ve střevech. Ve studii zjistili souvislost mezi mikrobiomem člověka a jeho náladou. Energii a únavu může ovlivňovat mnoho věcí, například to, co jíte, vaše fyzická aktivita, váš spánek, vaše chronická onemocnění nebo léky, které na tato onemocnění užíváte. Pochopení toho, jak výživa a podvýživa souvisí s únavou a energií. Chronická únava a nízká energie mohou snižovat zdraví a kvalitu života starších dospělých, kteří žijí s chronickými onemocněními.
Jídlo ovlivňuje život každý den
Studie je velmi zajímavá. Bude potřeba se podívat na některé z těchto vztahů. Být schopen lépe vidět tuto složitou souhru mikroorganizmů a člověka. Co jíme, může náš život ovlivnit.