- Tofu má vysokou výživou hodnotu, je kvalitním zdrojem vápníku, hořčíku a železa. Z vitamínu v něm nalezneme především vitamíny skupiny B a vitamín E.
- Pórek je pro svou jemnou pikantní chuť v kuchyni široce využíván - nejen jako zelenina, ale i jako koření. Je zdrojem vitamínů A, C, K, B1, B6 a kyseliny listové.
Ingredience: 2 porce
1 balení marinovaného tofu | 180 g |
1 balení tofu natural | 180 g |
1 střední pórek | 300 g |
řepkový olej | 15 g |
sójová omáčka | 4 g |
pepř | 0,5 g |
sladká paprika | 0,5 g |
chilli koření | 0,5 g |
bramborový škrob | 5 g |
vařené brambory | 400 g |
Postup
- Tofu nadrobíme na pánev s olejem a smažíme dozlatova.
- Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme k tofu.
- Když je pórek hotový, jídlo dochutíme sójovou omáčkou, paprikou, pepřem a kousky chilli.
- Nakonec zasypeme bramborovým škrobem a lehce podlijeme vodou. Podáváme s bramborem.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
2 porce |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 526 | 97 | 1 051 | 400-700 kcal/porci |
bílkoviny | g | 30,4 | 5,6 | 60,7 | - |
sacharidy | g | 51 | 9,4 | 102 | - |
z toho cukry | g | 7,2 | 1,3 | 14,4 | - |
tuky | g | 22,3 | 4,1 | 44,5 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 2,4 | 0,4 | 4,8 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,15 g/100 g |
vláknina | g | 9,3 | 1,7 | 18,6 | ≥ 1,2 g/100 g |
sůl | g | 2,56 | 0,47 | 5,13 | ≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 3 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).