Recepty 21. 2. 2023 | Pavla VomastkováPavla Vomastková

Křupavé tacos s rostlinnými kousky

Skvělá zdravá a originální večeře, která je navíc jednoduchá na přípravu a z čistě rostlinných surovin. V receptu jsme použili veganské kousky Chickened Out Chunks. V redakci jsme si je zamilovali - chutnají jako opravdové kuřecí! Vyzkoušíte?

Foto: Pavla Vomastková
  • Veganské nudličky Chickened Out Chunks jsou vyrobeny ze sojové bílkoviny a byly vyvinuty ve spolupráci s předními šéfkuchaři. Jsou tak chuťově vynikající a jejich příprava je více než snadná. Použít je můžete všude tam, kde byste v receptu tradičně využili maso.

Ingredience:

placky na tacos 10 ks 
Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher 1 balení 
quacamole 200 g 
rajčata 200 g 
kukuřice sterilovaná 100 g 
červené fazole sterilované 100 g 
veganský sýr 100 g 
červená cibule 1 ks  200 g 
čerstvý koriandr 20 g 
řepkový olej 3 lžíce 60 ml 
drcený kmín 1 lžička 5 g 
uzená paprika 1 lžička 5 g 
sušená cibule 1 lžička 5 g 
sušené oregano 1 lžička 5 g 
sušený česnek 1 lžička 5 g 

Postup 

  1. Příprava tacosNejprve si připravíme guacamole. Avokádo ready to eat oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Zakápneme šťávou z 1 citronu a přidáme najemno nasekanou polovinu červené cibule a 50 g rajčat. Promícháme a dochutíme pepřem a solí.
  2. Připravíme si marinádu na rostlinné kousky (Chickened Out Chunks od The Vegetarian Butcher): s řepkovým olejem smícháme lžičku drceného kmínu, uzené papriky, sušené cibule a česneku. Necháme marinovat alespoň 15 minut.
  3. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a přidáme marinované rostlinné kousky, důkladně orestujeme ze všech stran, po dobu alespoň 3 minut.
  4. Rostlinné kousky si natrháme pomocí vidličky a společně s guacamole, rajčaty, kukuřicí, veganským sýrem, fazolemi, cibulí a čerstvým koriandrem vrstvíme do tacos.

Tento recept vznikl ve spolupráci s The Vegetarian Butcher.



Mohlo by vás také zajímat: