Rybí maso je zdrojem nejen kvalitních bílkovin, ale především zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin. Mořské ryby jsou navíc zdrojem jódu, který potřebujeme pro správnou činnost štítné žlázy. Čerstvé ryby jsou samozřejmě ideální, avšak i konzervované jsou vhodné. Ve vlastní šťávě jsou správnou volbou.
Recepty 16. 12. 2020 | Ing. Hana Pávková Málková
Tuňákové kuličky s lučinou a pažitkou
Tuňákové kuličky jsou velmi jednoduché a při tom lahodné a zdravé. Na pohled vypadají úžasně! Jsou zajímavou pochoutkou i zpestřením slavnostní tabule.
Ingradience
Tuňák ve vlastní šťávě | 120 g |
Lučina linie | 80 g |
Pažitka | 15 g |
Postup
- Lučinu rozmixujeme spolu s tuňákem.
- Vytvarujeme kuličky. Vyjde asi na 12 kuliček
- Obalíme v nasekané pažitce.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
3 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 91 | 127 | 274 | 110 kcal/porci |
bílkoviny | g | 13 | 18 | 38 | - |
sacharidy | g | 2 | 2,8 | 6 | - |
z toho cukry | g | 0,1 | 0,1 | 0,3 | - |
tuky | g | 4 | 6 | 13 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 2,4 | 3,4 | 7,2 | ≤ 6 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,04 g/100 g |
vláknina | g | 1,2 | 1,7 | 3,6 | |
sůl | g | 0,3 | 0,4 | 0,8 | ≤ 1 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 20,0 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).
Mohlo by vás také zajímat: