Ke kaprovi asi většina z nás vsadí na osvědčenou klasiku, ale právě teď můžete ještě experimentovat a zkoušet nové variace. Můžete zkusit například kombinaci s rajčátky, cizrnou a voňavým koprem.
Suroviny
salátové brambory |
400 g |
vařená cizrna |
60 g |
červená cherry rajčátka |
100 g |
žlutá cherry rajčátka |
100 g |
šalotka |
50 g |
čerstvý kopr |
20 g |
majonéza Hellmann´s |
60 g |
hořčice Hellmann´s |
10 g |
ocet |
15 g |
pepř |
1 g |
sůl |
2 g |
Postup
Brambory očistěte a uvařte ve slupce v osolené vodě. Sceďte, nechte vychladit a nakrájejte na větší kusy.
Brambory přendejte do mísy a přidejte cizrnu a na půlky nakrájená rajčátka. Majonézu smíchejte s hořčicí, octem, solí, pepřem a nasekanou šalotkou. Dresink opatrně vmíchejte do salátu, nechte odležet a pak servírujte s koprem.
výživové údaje |
na porci |
na 100g |
celkem |
kritéria Vím, co jím |
|
|
|
|
2 porce |
energetická hodnota (kcal) |
kcal |
451,5 |
110,4 |
902,9 |
max 550 kcal/porci |
bílkoviny |
g |
8,5 |
2,1 |
17,1 |
- |
sacharidy |
g |
52 |
12,7 |
104 |
- |
z toho cukry |
g |
6,5 |
1,6 |
13,1 |
- |
tuky |
g |
24,3 |
5,9 |
48,6 |
- |
z toho |
|
- |
- |
- |
- |
nasycené mastné kyseliny (SFA) |
g |
1,9 |
0,5 |
3,9 |
≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) |
g |
0,1 |
0 |
0,2 |
≤ 0.15 g/100 g |
vláknina |
g |
7,5 |
1,8 |
15 |
≥1.4 g/100 g |
sůl |
g |
1,4 |
0,3 |
2,85 |
≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr |
g |
1,1 |
0,3 |
2,2 |
≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).