Recepty 8. 9. 2017 | Vím, co jím a piju

Recept: Bramborový salát s ledovým salátem

Bramborový salát lze připravit i netradičně. Delikátní chuť je ve spojení s ledovým salátem a pomerančem. Dresing z tatarské omáčky dodá salátu příjemně výraznou chuť.

Bramborový salát s pomerančem a ledovým salátem

Suroviny

salát ledový   60 g
salátové brambory 500 g
pomeranče 160 g
cibule červená 80 g 
tatarská omáčka 60 g 
pepř 1 g
sůl  1 g

Postup

Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na větší kostky. Ledový salát natrháme nahrubo. Z pomerančů odkrojíme slupku až na dužinu. Postupně vykrajujeme měsíček za měsíčkem. Do mísy přidáme vyfiletovaný pomeranč a nasekanou cibuli. V misce smícháme tatarskou omáčku, sůl, pepř a vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Připravené brambory zalijeme tatarkovým dresinkem a dobře promícháme.

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

2 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 358,2 83,1 716,4 max 550 kcal/porci
bílkoviny g 6 1,4 12 -
sacharidy g 58 13,4 115,9 -
z toho cukry g 11 2,6 22,1 -
tuky g 13 3 26,1 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SAFA) g 1 0,2 2,1 ≤ 2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g 0,1 0 0,2 ≤ 0.15 g/100 g
vláknina g 6,3 1,5 12,6 ≤ 1.4 g/100 g
sůl g 1,1 0,3 2,2 ≤ 0,875 g/100 g
přidaný cukr g 1,5 0,4 3,1 ≤ 2,5 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).

 



Mohlo by vás také zajímat: