Bramborový salát lze připravit i netradičně. Delikátní chuť je ve spojení s ledovým salátem a pomerančem. Dresing z tatarské omáčky dodá salátu příjemně výraznou chuť.
Suroviny
salát ledový |
60 g |
salátové brambory |
500 g |
pomeranče |
160 g |
cibule červená |
80 g |
tatarská omáčka |
60 g |
pepř |
1 g |
sůl |
1 g |
Postup
Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na větší kostky. Ledový salát natrháme nahrubo. Z pomerančů odkrojíme slupku až na dužinu. Postupně vykrajujeme měsíček za měsíčkem. Do mísy přidáme vyfiletovaný pomeranč a nasekanou cibuli. V misce smícháme tatarskou omáčku, sůl, pepř a vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Připravené brambory zalijeme tatarkovým dresinkem a dobře promícháme.
výživové údaje |
na porci |
na 100g |
celkem |
kritéria Vím, co jím |
|
|
|
|
2 porce |
energetická hodnota (kcal) |
kcal |
358,2 |
83,1 |
716,4 |
max 550 kcal/porci |
bílkoviny |
g |
6 |
1,4 |
12 |
- |
sacharidy |
g |
58 |
13,4 |
115,9 |
- |
z toho cukry |
g |
11 |
2,6 |
22,1 |
- |
tuky |
g |
13 |
3 |
26,1 |
- |
z toho |
|
- |
- |
- |
- |
nasycené mastné kyseliny (SAFA) |
g |
1 |
0,2 |
2,1 |
≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) |
g |
0,1 |
0 |
0,2 |
≤ 0.15 g/100 g |
vláknina |
g |
6,3 |
1,5 |
12,6 |
≤ 1.4 g/100 g |
sůl |
g |
1,1 |
0,3 |
2,2 |
≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr |
g |
1,5 |
0,4 |
3,1 |
≤ 2,5 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pokrmy určené k přesnídávce, lehkému obědu a pod).