Pokud milujete zelí, tak ho musíte vyzkoušet v kombinaci s jemným kozím sýrem a bylinkovou omáčkou z jogurtu, která dodá pokrmu svěží, krémový nádech a skvěle doplní ostatní ingredience. Kvalitní suroviny vyniknou také díky celozrnné tortille, která je chutná a obsahuje potřebné sacharidy. Navíc zajistí požadovanou praktičnost.
Celozrnný wrap s kozím sýrem, zelím a bylinkovou omáčkou
Potřebujete ozvláštnit svůj stereotypní jídelníček? Pak vás nadchne náš nový recept, který kombinuje rychlou přípravu s výjimečnou chutí a výživovými benefity. Celozrnný wrap s kozím sýrem, červeným zelím a bylinkovou omáčkou je perfektní volbou pro rušné pracovní dny, kdy si potřebujete velmi rychle připravit zdravý oběd. Ale oceníte ho také během volného dne, když se chystáte strávit odpoledne venku a potřebujete praktické jídlo s sebou.
Tento oběd splňuje zkrátka vše – je lahodný a současně nabitý důležitými živinami a vitamíny, které vám dodají energii na celé odpoledne. Připravte si pokrm, který vám umožní cítit se skvěle a udržet si zdravý životní styl, aniž byste museli obětovat chuť nebo kvalitu.
Tip: Řecký jogurt můžete nahradit skyrem – oba obsahují vysoké množství bílkovin a mají hutnější konzistenci, což je pro dresinky do wrapů vhodnější. Klasický bílý jogurt doporučujeme vynechat, protože je řídký a může způsobit, že tortilla bude příliš mokrá a dojde k vytečení obsahu.
Ingredience: 2 porce
2 ks celozrnné tortilly | 84 g |
kozí sýr | 100 g |
červené zelí | 400 g |
cizrna v plechovce | 240 g |
řecký jogurt 0 % tuku | 100 g |
citronová šťáva | 5 ml |
1 lžíce čerstvé petrželky | 5 g |
1 lžíce čerstvého koriandru | 5 g |
sůl | 2 g |
pepř | 2 g |
pálivá červená paprika | 2 g |
Postup
- Červené zelí jemně nakrájíme na tenké plátky a smícháme se špetkou soli. Necháme asi 10 minut odstát, aby změklo a uvolnilo přebytečnou šťávu.
- V malé misce smícháme řecký jogurt s nasekanými bylinkami, citronovou šťávou, pálivou červenou paprikou, solí a špetkou pepře. Důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
- Scezenou cizrnu lehce opepříme. Můžeme ji krátce opražit na pánvi, aby získala jemně křupavou texturu, ale není to nutné.
- Na každou tortillu rovnoměrně rozložíme plátky kozího sýra, červené zelí, cizrnu a nakonec potřeme bylinkovou omáčkou.
- Tortilly s náplní srolujeme a překrojíme. Můžeme je podávat ihned, nebo je krátce zapéct v grilu nebo zahřát na pánvi, aby se sýr lehce roztavil.
výživové údaje | na porci | na 100 g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
2 porce |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 486 | 103 | 972 | 400-700 kcal/porci |
bílkoviny | g | 28,3 | 6,0 | 56,5 | - |
sacharidy | g | 55,3 | 11,8 | 111 | - |
z toho cukry | g | 12,3 | 2,6 | 24,6 | - |
tuky | g | 16,3 | 3,5 | 32,6 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 8,7 | 1,8 | 17,4 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,15 g/100 g |
vláknina | g | 12,6 | 2,7 | 25,2 | ≥ 1,2 g/100 g |
sůl | g | 2,83 | 0,60 | 5,66 | ≤ 0,875 g/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 3 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).