Recepty 1. 12. 2021 | Ing. Hana Pávková MálkováIng. Hana Pávková Málková

Čokoládové kuličky a lá termix

Máte rádi tradiční termix? Pokud ano, tak určitě vyzkoušejte tyhle čokoládové kuličky.

Čokoládové kuličky - foto: Karolína Alexiová
  • Tvaroh je zdrojem kvalitních bílkovin a dobře využitelného vápníku. Vločky jsou bohaté na vlákninu a komplexní sacharidy.
  • Čokoláda kuličkám dodá nejen skvělou chuť, ale obohatí je i o prospěšné antioxidanty. Vyplatí se vybírat kvalitní čokoládu s vysokým podílem kakaových součástí.
  • Kromě skvělého složení u kuliček oceníte určitě i jednoduchou přípravu! Zapojit do přípravy můžete i děti.

Suroviny

odtučněný tvaroh 120 g
hořká čokoláda 50 g
ovesný vločky 50 g
kakao 10 g

Postup

  1. Čokoládu rozehřejeme na vodní lázni.
  2. Vločky nameleme a vmícháme do tvarohu, přidáme i rozehřátou čokoládu a rozmícháme. Dáme ztuhnout do lednice.
  3. Po ztuhnutí tvarujeme kuličky a obalujeme v kakau.
  4. Dle chuti můžeme obalit v drcených oříšcích nebo celý oříšek zabalit doprostřed.
  5. Kuličky skladujeme v ledničce a sníme během pár dní.
výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

 
energetická hodnota (kcal) kcal  98  256  589  110 kcal/porci
bílkoviny g  5  13  30 -
sacharidy g  9  25  56 -
z toho cukry g  3  9  20 -
tuky g  4  11  25 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g  2,3  6  13 ≤ 6 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,4 g/100 g
vláknina g  2,5  6  15  
sůl g  0,1  0,2  0,4 ≤ 1 g/100 g
přidaný cukr g  0  0  0 ≤ 20 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).



Mohlo by vás také zajímat: