Recepty 27. 6. 2018 | PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.

Jemná rybí pomazánka s cibulkou

Ryby bychom měli mít na talíři alespoň 2x týdně. Ne vždy se však daří tato doporučení plnit, zejména u dětí. Následující recept je jednoduchý na přípravu a díky jemné chuti jistě osoví i malé děti.

Jemná rybí pomazánka- foto: Karolína Alexiová

Ryby jsou cenným zdrojem dobře stravitelných bílkovin, prospěšných n-3 mastných kyselin a v případě mořských ryb i jódu. 

Suroviny 

treska bílá  150 g
cibule jarní 50 g
Flora gold  50 g
majonéza Hellman´s light 20 g
citrónová šťáva 10 g
sůl 2 g

Postup

Vařené rybí filé rozmixujeme s Flórou gold, majonézou a citrónovou šťávou. Pokud je pomazánka příliš hutná, přidáme 2 lžíce horké vody a ještě promixujeme. Nakonec osolíme, a ještě jednou promícháme. Na závěr vmícháme najemno nasekanou cibulku i s natí. Podáváme namazané na celozrnné pečivo, malým dětem na plátky bílého pečiva.

výživové údaje na 100g celkem kritéria Vím, co jím
   

 

 
energetická hodnota (kcal) kcal 175 494,9,2 350 kcal/porci
bílkoviny g 9 25,3 -
sacharidy g 2 5,8 -
z toho cukry g 0,9 2,6 -
tuky g 14,6 41,2 -
z toho   - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g 3,4 9,5 ≤ 4 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g 0 0 ≤ 0.3 g/100 g
vláknina g 0,8 2,1  
sůl g 1 0,34 ≤ 1 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (pomazánky).



Mohlo by vás také zajímat: