Recepty 8. 3. 2018 | Vím, co jím a piju

Recept: Celozrnné crostiny s artyčokovou pomazánkou a rukolou

Celozrnné crostiny s artyčokovou pomazánkou a rukolou

Suroviny

celozrnné pečivo   80 g
česnek 10 g
olivový olej 5 g
piniová jádra 10 g
Flora pro Aktiv 10 g
artyčok syrový 30 g
citrónová šťáva 10 g
rukola syrová 15 g
pepř 1 g

Postup

Oloupejte a rozmačkejte česnek. Poté ho smíchejte s olejem a špetkou černého pepře. Vzniklou česnekovou pastou lehce potřete krajíce chleba z obou stran. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 175 °C asi 10-15 minut dozlatova. Mezitím opražte piniové ořechy na pánvi bez tuku. Opékejte je tak dlouho, než získají zlatohnědou barvu. Poté nechte vychladnout. V mixéru rozšlehejte rostlinný tuk s artyčoky a piniovými ořechy na hrubou pomazánku. Dochuťte ji citronovou šťávou a černým pepřem. Rozdělte artyčokovou pomazánku na plátky bagety, dejte na 2 talíře a navrch ozdobte rukolou.

výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

2 porce
energetická hodnota (kcal) kcal 193 235 386 max 350 kcal/porci
bílkoviny g 5,9 7,1 11,7 -
sacharidy g 25,6 31,2 51,1 -
z toho cukry g 3,8 4,6 7,5 -
tuky g 8,9 10,8 17,7 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g 1,6 1,8 3 ≤ 2,2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g 0 0 0 ≤ 0.15 g/100 g
vláknina g 4,6 5,5 9,1 ≤ 1.4 g/100 g
sůl g 0,53 0,65 1,07 ≤ 1,125 g/100 g
přidaný cukr g 0 0 0 ≤ 2,5 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (obložené chleby a pečivo).



Mohlo by vás také zajímat: