Recepty 25. 5. 2022 | Coolinářka - Svatava VaškováCoolinářka - Svatava Vašková

Pečená treska v papilotě se zeleným chřestem

V tomto receptu jsem zvolila svou oblíbenou úpravu ryby s přílohou v tzv. papilotě, kdy se všechny suroviny zabalí do pečícího papíru a v něm se při pečení dokonale prostoupí všechny chutě a vůně. Navíc s minimálním použití tuku.

Coolinářka
  • Na rozdíl od bílého chřestu, chřest zelený dozrává na slunci a probíhá u něj fotosyntéza. Má víc vitamínů a je jednodušší na přípravu, protože je křehčí a nemusí se loupat.

Ingredience: 1 porce

Treska 200 g 
Zelený chřest 100 g 
Cherry rajčata 50 g 
1 lžička pesta s bazalkou  
1 lžička olivového oleje  
Sůl 0,5 g 
Pepř  
Vařené brambory 200 g 

Postup

  1.  Pečící papír lehce pokapejte olivovým olejem. Na něj poskládejte vedle sebe pár očištěných stonků zeleného chřestu.
  2. Na chřest položte osolený a opepřený kousek tresky. Ten pomažte pestem a nakonec přidejte pár lehce osolených cherry rajčátek. 
  3. Pečící papír zabalte a dejte péct na litinový tác nebo pekáč do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 15 minut.
  4. Podáváme s vařeným bramborem.  
 
výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

1 porce
energetická hodnota (kcal) kcal  453 80  453  400-700 kcal/porci
bílkoviny g  44,2 7,8  44,2  -
sacharidy g  44,2 7,8  44,2  -
   z toho cukry g 4,9  0,9  4,9  -
tuky g  10,8 1,9  10,8  -
   z toho   - - - -
   nasycené mastné kyseliny (SFA) g  1,5 0,3  1,5  ≤ 2 g/100 g
   transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,15 g/100 g
vláknina g  7 1,24  ≥ 1,2/100 g
sůl g  2,19 0,39   2,19 ≤ 0,875/100 g
přidaný cukr g  0  0  0 ≤ 3 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).



Mohlo by vás také zajímat: