- Na rozdíl od bílého chřestu, chřest zelený dozrává na slunci a probíhá u něj fotosyntéza. Má víc vitamínů a je jednodušší na přípravu, protože je křehčí a nemusí se loupat.
Ingredience: 1 porce
Treska | 200 g |
Zelený chřest | 100 g |
Cherry rajčata | 50 g |
1 lžička pesta s bazalkou | |
1 lžička olivového oleje | |
Sůl | 0,5 g |
Pepř | |
Vařené brambory | 200 g |
Postup
- Pečící papír lehce pokapejte olivovým olejem. Na něj poskládejte vedle sebe pár očištěných stonků zeleného chřestu.
- Na chřest položte osolený a opepřený kousek tresky. Ten pomažte pestem a nakonec přidejte pár lehce osolených cherry rajčátek.
- Pečící papír zabalte a dejte péct na litinový tác nebo pekáč do vyhřáté trouby na 180 stupňů cca 15 minut.
- Podáváme s vařeným bramborem.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
1 porce |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 453 | 80 | 453 | 400-700 kcal/porci |
bílkoviny | g | 44,2 | 7,8 | 44,2 | - |
sacharidy | g | 44,2 | 7,8 | 44,2 | - |
z toho cukry | g | 4,9 | 0,9 | 4,9 | - |
tuky | g | 10,8 | 1,9 | 10,8 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 1,5 | 0,3 | 1,5 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,15 g/100 g |
vláknina | g | 7 | 1,24 | 7 | ≥ 1,2/100 g |
sůl | g | 2,19 | 0,39 | 2,19 | ≤ 0,875/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 3 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).