Díky použití tortilly ušetříte plno času, a pokud zvolíte celozrnnou variantu, obohatíte pizzu o prospěšnou vlákninu. Na obložení pizzy můžete použít téměř libovolné ingredience – od různých druhů zeleniny, šunky nebo tuňáka až po klasické sýry. S těmi ale buďte opatrní, právě sýry jsou důvodem, proč je většinou klasická pizza kalorickou bombou. Využijte raději méně tučné sýry – jako je například mozzarella light a pohlídejte si množství.
Recepty 14. 7. 2021 | Ing. Hana Pávková Málková
Rychlá pizza z celozrnné tortilly
Chcete si dopřát zdravější pizzu a nechce se vám trávit čas s přípravou domácího těsta? Vyzkoušejte naši rychlou nutričně vyváženou variantu z celozrnné tortilly.
Ingredience: 2 porce
Celozrnná tortilla | 120 g |
Rajčatové pyré | 150 g |
Šunka nejvyšší jakosti | 60 g |
Mozzarella light | 60 g |
Žampiony | 30 g |
Černé olivy | 20 g |
Rukola | 20 g |
Postup
- Troubu předehřejeme na 200° C.
- Tortillu dáme na plech na pečicí papír, potřeme rajčatovým pyré a poklademe pokrájenou šunkou, na plátky nakrájenými žampiony a olivami.
- Na závěr přidáme natrhanou nebo na plátky nakrájenou mozzarellu a pečeme cca 8-10 minut. Před podáváním posypeme rukolou.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
2 porce |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 353 | 153 | 705 | 350 - 550 kcal/porci |
bílkoviny | g | 21 | 9 | 42 | - |
sacharidy | g | 45 | 19 | 89 | - |
z toho cukry | g | 14 | 6 | 28 | - |
tuky | g | 9 | 3,9 | 18 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nas. mastné kyseliny (SFA) | g | 3,2 | 1,4 | 6,4 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,15 g/100 g |
vláknina | g | 4,3 | 1,9 | 8,6 | ≥ 1,4/100 g |
sůl | g | 2 | 0,8 | 4 | ≤ 0,875/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 3 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (lehký oběd).
Mohlo by vás také zajímat: