- Vlašské ořechy obsahují převážně nepostradatelné vícenenasycené mastné kyseliny. Jsou bohatým zdrojem vitaminů B skupiny, zinku a mědi. Jako ostatní ořechy obsahují i antioxidačně působící fytosteroly.
- Díky použitému řepkovému a slunečnicovému oleji má výsledná buchta i velmi dobré složení mastných kyselin.
Ingredience
vejce 4 ks | 200 g |
cukr | 250 g |
vanilkový cukr | 20 g |
mouka polohrubá | 430 g |
kypřící prášek | 20 g |
jablka | 1000 g |
skořice mletá | 3 g |
olej řepkový | 160 ml |
kakao | 12 g |
ořechy vlašské | 100 g |
rozinky | 40 g |
Postup
- Cukr ušleháme s vejci do pěny, jablka nastrouháme nahrubo.
- K vejcím přidáme olej a pak vmícháme všechny sypké suroviny.
- Nakonec přidáme jablka a důkladně promícháme.
- Pečeme ve vymazaném a moukou vysypaném plechu při teplotě 170 °C.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
55 porcí |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 105 | 258 | 5767 | 110 kcal/porci |
bílkoviny | g | 1,8 | 4,4 | 98,4 | - |
sacharidy | g | 14 |
35 | 774 | - |
z toho cukry | g | 7,4 | 18,2 | 407,5 | - |
tuky | g | 4,6 | 11,3 | 253,2 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 0,5 | 1,2 | 27,1 | ≤ 6 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,4 g/100 g |
vláknina | g | 0,9 | 2,2 | 50 | - |
sůl | g | 0,1 | 0,3 | 6,5 | ≤ 1/100 g |
přidaný cukr | g | 4 | 12 | 269 | ≤ 20 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (snack).