INGREDIENCE

1 PORCE

 

 

12 plátků celozrnného chleba, bez kůrek  420 g
olej na vymazání  40 g
1 lžíce olivového oleje (na restování)  20 g
1 červená cibule, nasekaná  50 g
2 stroužky česneku, rozmělněné  10 g
3 plátky krůtí šunky  50 g
2 cukety, nastrouhané  300 g
sůl, pepř  2,5 g
strouhaný čedar (30%)  90 g
6 vajec  300 g
mléko  250 ml
 
Troubu předehřejte na 180°C. Chleby bez kůrky vyložte do lehce olejem potřené zapékací mísy o rozměrech 20x30 cm. Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a osmahněte na něm cibuli, po chvíli i česnek a šunku. Pak přisypte strou­hané cukety, opékejte 5 minut a pak vše osolte a opepřete. Směs navrs­tvěte na chlebový základ, posypte sýrem a zalijte vejci rozmíchanými v mléce. Pečte 30 minut. Podávejte zchladlé, nakrájené na čtverce.