INGREDIENCE |
1 PORCE |
---|---|
| |
12 plátků celozrnného chleba, bez kůrek 420 g | |
olej na vymazání 40 g | |
1 lžíce olivového oleje (na restování) 20 g | |
1 červená cibule, nasekaná 50 g | |
2 stroužky česneku, rozmělněné 10 g | |
3 plátky krůtí šunky 50 g | |
2 cukety, nastrouhané 300 g | |
sůl, pepř 2,5 g | |
strouhaný čedar (30%) 90 g | |
6 vajec 300 g | |
mléko 250 ml | |
Troubu předehřejte na 180°C. Chleby bez kůrky vyložte do lehce olejem potřené zapékací mísy o rozměrech 20x30 cm. Olej rozpalte ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a osmahněte na něm cibuli, po chvíli i česnek a šunku. Pak přisypte strouhané cukety, opékejte 5 minut a pak vše osolte a opepřete. Směs navrstvěte na chlebový základ, posypte sýrem a zalijte vejci rozmíchanými v mléce. Pečte 30 minut. Podávejte zchladlé, nakrájené na čtverce. |
Recepty 24. 9. 2013 | beda
Cuketové řezy
Cuketa a chléb tvoří základ lahodných cuketových řezů.
Mohlo by vás také zajímat: