- Základem „zdravého“ burgeru je zvolit libové maso - hovězí, krůtí, kuřecí nebo třeba jehněčí - a nepřehánět to s velikostí porce. Opravdu není potřeba 300g porce masa, ale bohatě postačí 100–150 g masa.
- Dresink si raději připravte odlehčený – například z jogurtu, díky čemuž ušetříte plno tuku a kalorií. Jogurtový dresink chuťově skvěle doplní čerstvé bylinky. K jehněčímu masu se hodí například máta, ale můžete použít i jiné druhy.
- Pro přípravu burgeru použijte celozrnné pečivo, abyste navýšili obsah vlákniny. A pochopitelně si ho nedávejte se smaženými hranolky, ale raději jako přílohu zvolte zeleninový salát.
- Dejte pozor na tučné přísady v podobě slaniny, tučných sýrů nebo majonézových dresinků.
Ingredience: 4 porce
Jehněčí kýta /libové maso | 400 g |
Červená cibule | 50 g |
Sůl | 2 g |
Pepř | 1 g |
Římský kmín | 1 g |
Čerstvá máta | 1 g |
Řepkový olej | 12 ml |
Celozrnné pečivo | 300 g |
Římský salát | 50 g |