Recepty 3. 2. 2021 | PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.
Kuře pečené na zelí s bramborovými noky
Vyzkoušejte oblíbené pečené kuře. Kuchařky ocení vcelku rychlou přípravu.
Ingredience: 4 porce
Maso kuřecí celé bez kůže | 1200 g |
Zelí kysané | 900 g |
Cibule | 60 g |
Kmín | 1 g |
Sůl | 1 g |
Cukr | 40 g |
Mouka celozrnná | 40 g |
Noky bramborové | 600 g |
Postup
- Do většího pekáče dáme okapané zelí smíchané se solí a cukrem.
- Posypeme na proužky nakrájenou cibulí.
- Kuře osolíme, okmínujeme a dáme na zelí.
- Trošku podlijeme vodou a necháme dusit pod poklicí.
- Chvilku před dokončením odklopíme poklici a necháme kuře dopéct.
- Kuře vyjmeme a výpek zahustíme celozrnnou moukou.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
4 porce |
||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 694 | 120 | 2777 | 400-700 kcal/porci |
bílkoviny | g | 75 | 13,0 | 301 | - |
sacharidy | g | 71 | 12 | 282 | - |
z toho cukry | g | 13 | 2 | 52 | - |
tuky | g | 11 | 2 | 43 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 2,8 | 0,5 | 11,2 | ≤ 2 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0,15 g/100 g |
vláknina | g | 7,9 | 1,4 | 31,5 | ≥ 1,2/100 g |
sůl | g | 3,9 | 0,7 | 15,6 | ≤ 0,875/100 g |
přidaný cukr | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 3 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).
Mohlo by vás také zajímat: