Limonády jsou oblíbené nejen pro zpestření chuti, ale také proto, že lahodí oku. „Efektní na pohled i na chuť je, když například zamrazíme fresh, či kvalitní sirup do kostek ledu a hodíme je třeba do minerálky, v níž se pak budou pomalu rozpouštět,“ nabízí malou inspiraci Karolína Hlavatá.
Malinové ledové kostky s citronem a mátou
Kostky ledu a gejzír bublinek jsou na první pohled nepřehlédnutelné. Úplně vás budou svádět, abyste si jimi zacinkali a napili se lákavého nápoje. Džbánek domácí limonády ozdobený mátou a citrónem je tou pravou inspirací do teplých letních dní.

Malinový Syrob Kitl takovým kvalitním sirupem bezesporu je. Obsahuje vysoký podíl ovocné složky, na 100 ml sirupu je použito 102 ml malinové šťávy a dužniny. Vyrábí se za studena. Vítěz testu malinových sirupů.
Suroviny
malinový Syrob Kitl | 60 ml |
voda | 1 000 ml |
maliny | 20 ksl |
máta | 3 ks |
citronová šťáva | 30 ml |
Tip - osvěžte si pitný režim
Do tvořítek na led vlijeme malinový Syrob Kitl a citrónovou šťávu poměr 1 díl citrónové šťávy, 2 díly Syrobu (cca 15ml – jedna polévková lžíce). Malinovo-citrónové kostičky můžete použít do vychlazeného neslazeného čaje nebo neslazené minerální vody. Ve džbánu doplníme lístky máty.
výživové údaje | na porci | na 100g | celkem | kritéria Vím, co jím | |
|
4 porce | ||||
energetická hodnota (kcal) | kcal | 55 | 19,8 | 220,4 | 30 kcal/porci |
bílkoviny | g | 0,3 | 0,1 | 1,28 | - |
sacharidy | g | 13,8 | 5 | 55,3 | - |
z toho cukry | g | 12,8 | 4,6 | 51 | - |
tuky | g | 0,3 | 0,1 | 1,2 | - |
z toho | - | - | - | - | |
nasycené mastné kyseliny (SFA) | g | 0 | 0,01 | 0,078 | ≤ 1,1 g/100 g |
transmastné kyseliny (TFA) | g | 0 | 0 | 0 | ≤ 0.1 g/100 g |
vláknina | g | 0,4 | 0,1 | 1,4 | |
sůl | g | 0,04 | 0,01 | 0,141 | ≤ 0,05 g/100 g |
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (nápoje ostatní).