Ovocné zmrzliny sice v létě osvěží, ale příliš nezasytí a ty smetanové sice zasytí, ale mají vyšší obsah tuků. Ideální je tedy kombinace ovocné zmrzliny s tvarohem či jogurtem. A takovou zmrzlinu si můžete připravit doma. Stačí rozmixovat čerstvé ovoce dle chuti a přidat polotučný tvaroh či jogurt a podle kyselosti ovoce dosladit medem. Přidávám ještě čerstvou vanilku nebo vanilkový extrakt a můžete také domácí zmrzlinu ochutit strouhaným kokosem nebo chia semínky. Pokud nemáte zmrzlinovou formu na nanuky, tak použijte kelímky od jogurtu a lékařskou špachtli.
JAHODOVO-TVAROHOVÁ ZMRZLINA
SUROVINY na 6 porcí:
jahody | 500 g |
vanilka mletá | 5 g |
med | 50 g |
tvaroh polotučný | 250 g |
POSTUP:
Jahody rozmixujeme do hladka a přidáme tvaroh, dužinou z jednoho vanilkového lusku a med. Vše důkladně promixujeme a dáme do libovolné formy na zmrzlinu alespoň na 2-3 hodiny do mrazáku ztuhnout.
Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím.
Autor článku a receptu: Mgr. Zuzana Douchová – nutriční terapeut a psycholog
Fotografie: Tomáš Martínez