Ovocné zmrzliny sice v létě osvěží, ale příliš nezasytí a ty smetanové sice zasytí, ale mají vyšší obsah tuků. Ideální je tedy kombinace ovocné zmrzliny s tvarohem či jogurtem. A takovou zmrzlinu si můžete připravit doma. Stačí rozmixovat čerstvé ovoce dle chuti a přidat polotučný tvaroh či jogurt a podle kyselosti ovoce dosladit medem. Přidávám ještě čerstvou vanilku nebo vanilkový extrakt a můžete také domácí zmrzlinu ochutit strouhaným kokosem nebo chia semínky. Pokud nemáte zmrzlinovou formu na nanuky, tak použijte kelímky od jogurtu a lékařskou špachtli.

 

JAHODOVO-TVAROHOVÁ ZMRZLINA

SUROVINY na 6 porcí: 

jahody
500 g
vanilka mletá
5 g
med
50 g
tvaroh polotučný
250 g

POSTUP:

Jahody rozmixujeme do hladka a přidáme tvaroh, dužinou z jednoho vanilkového lusku a med. Vše důkladně promixujeme a dáme do libovolné formy na zmrzlinu alespoň na 2-3 hodiny do mrazáku ztuhnout. 

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím.

nutriční údaje

 

 

 

 

 

 

Autor článku a receptu: Mgr. Zuzana Douchová – nutriční terapeut a psycholog

Fotografie: Tomáš Martínez