Recepty 26. 5. 2021 | PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.PhDr. Karolína Hlavatá, Ph.D.

Těstoviny s pestem a tuňákem

Tento pokrm je bohatý na „zdravé tuky“ mono a vícenenasycené mastné kyseliny z tuňáka a olivového oleje. Pro zvýšení obsahu vlákniny zvolte celozrnné těstoviny a klidně přidejte ještě porci zeleninového salátu. Sterilované žampiony můžete nahradit čerstvými, podušenými ve vlastní šťávě.

Těstoviny s pestem a tuňákem Foto: Karolína Alexiová

Ingredience: 4 porce

Těstoviny vařené celozrnné 800 g
Pesto bazalkové 240 g
Žampiony sterilované krájené  200 g
Tuňák ve vlastní štávě 160 g
Sýr parmazán 20 g
Paprika čerstvá  150 g

Postup

  1. Uvaříme těstoviny podle návodu, scedíme a ještě horké promícháme s pestem.
  2. Přidáme scezené žampiony a zamícháme.
  3. Rozdělíme na talíře, přidáme vždy ½ plechovky tuňáka a lžíci parmazánu.
  4. Podáváme s nakrájenou červenou paprikou.
výživové údaje na porci na 100g celkem kritéria Vím, co jím
     

 

4 porce
energetická hodnota (kcal) kcal  662  169  2648 400-700 kcal/porci
bílkoviny g  29 7,4 116 -
sacharidy g  86 22 346 -
z toho cukry g  5,7 1,4 22,7 -
tuky g  27,5 7 110 -
z toho   - - - -
nasycené mastné kyseliny (SFA) g  4 1 16 ≤ 2 g/100 g
transmastné kyseliny (TFA) g  0  0  0 ≤ 0,15 g/100 g
vláknina g 14
3,6 56 ≥ 1,2/100 g
sůl g  2,5 0,6 10 ≤ 0,875/100 g
přidaný cukr g  0  0  0 ≤ 3 g/100 g

Recept prošel hodnocením, odpovídá kritériím programu a byl certifikován logem Vím, co jím (hl. jídlo).





Mohlo by vás také zajímat: