INGREDIENCE | 1 PORCE |
---|---|
130 g netučného měkkého tvarohu (410 kJ) | Energie 1790 kJ |
30 g krupice (440 kJ) | Bílkoviny 24 g |
1/4 vejce (80 kJ) | Tuky 13 g |
10 g oleje (370 kJ) | Sacharidy 53 g |
150 g borůvek (410 kJ) | Cholesterol 55 mg |
5 g vanilkového cukru | Vláknina 3 g |
sůl | |
Borůvky omyjeme a necháme okapat. Pak rozmícháme tvaroh se žloutkem, vanilkovým cukrem a špetkou soli a zapracujeme do něho krupici. Z bílku ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohové hmoty. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a upečeme dozlatova lívanečky, které vyndáme na ubrousek, aby se do něj přebytečný tuk vsákl. Lívanečky zdobíme rozmačkanými borůvkami. Borůvky oslaďte dle chuti cukrem. |
|
Recept je z knihy Hubneme s rozumem tvořivě Ivy Málkové a Jaroslavy Štochlové. |
Recepty 6. 8. 2013 | beda
Tvarohové lívanečky s borůvkami
Borůvky jsou chutné a zdravé. Dejte si jich plnou hrst a doplňte vitamín C na celý den! S lívanečky tvoří lahodnou kombinaci.
Mohlo by vás také zajímat: